Från Uppsala

Det här är ingen bloggpost med någon större substans, utan bara ett glatt utrop från Uppsala, där jag är på en workshop om QTL-kartläggning (genetisk kartläggning av kvantitativa egenskaper — alltså sådana fenotyper som kan mätas på någon mer sofistikerad skala än på/av) på EBC. Första dagen har bestått av fantastiska föreläsningar, särskilt John Willis om gyckelblomman (Mimulus guttatus) och dess genetik, och Erik Postma om inavel och deras sjukt imponerande arbete med sångsparvarna (Melospiza melodia) på Mandarte Island. (Middagsdiskussion om genetisk annotation och genuttryckskartläggning inte att förglömma.)

Imorgon ser vi fram emot mer QTL, RNA-mätningar och massivt parallell DNA-sekvensering!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.