Tre rekommendationer

I brist på egna poster (ännu ett semesterprojekt som inte riktigt blev av) tänkte jag ge några förslag för den som vill fylla vetenskapsnördkvoten:

Sund skepsis gör ungefär vad jag brukar göra med nyhetsartiklar om biologi — men oftare, mer systematiskt och koncentrerat på medicin — det vill säga tittar närmare på olika notiser om vetenskap och spårar deras källor. Det är trevligt och mycket bekvämare än att själv söka upp referenser (även om författaren håller sig med ett betygssystem som jag inte riktigt förstår vitsen med).

The Biofashion Blog skrivs av två linköpingsstudenter, varav jag haft nöjet att undervisa en i genuttrycksanalys förra terminen. Det rör sig om precis vad det låter som — en blogg om mode och bioteknik. (Såhär cool kan du bli om du läser något av biologiprogrammen vid LiU — lägg märke till att det står ”DNA-extraktion från kiwi” på tavlan; det var en labbdemonstration som Malin och Kristina körde för besökande högstadieelever.)

Abbie Smith (a.k.a. erv, min favoritvirusbloggare!) presenterar immunförsvaret och virus för lekmän med intresse för evolution — skojigt, och påminner mig om att en verkligen borde kolla upp det adaptiva immunförsvaret … (Missa inte när hon liknar B-celler vid maffiachefer och klädsnobbar.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.