Populär/vetenskapligt föredrag om hönskammar imorgon

Jag har helt missat att göra reklam för detta, men imorgon klockan fyra ska jag hålla ett kort föredrag om hönskammen som en del av Linköpings universitetsbiblioteks Fängslande forskning på femton minuter. Jag kommer använda kammen, som är ett sexuellt ornament hos höns, som exempel för att berätta om hur vi försöker reda ut den genetiska grunden för skillnader mellan tama och vilda höns. Orden ”Redan Charles Darwin …” kommer nämnas. Dessutom miljöteknik, medicinsk teknik och tunnfilmsfysik. Jag utgår ifrån att allt kommer vara roligt, men jag vet att Anette Karlssons forskning om muskler i magnetkamera ensamt skulle varit värt ett besök.

Slide03Slide06Slide07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.