Dagens rekommendation: två berättelser bakom en artikel

Metagenomik handlar om att använda modern massivt parallell sekvensering för att studera vilka gener som finns i en viss miljö. Ta jord till exempel: jorden är full med olika organismer, både bakterier, svampar, små djur, växter och så vidare. Ett sätt att ta reda på vad som finns där är att isolera dna från jorden, oavsett vilka varelser det kommer ifrån, sekvensera det och försöka identifiera var de olika sekvenserna kommer ifrån. Tackling soil diversity with the assembly of large, complex metagenomes (Chuang Howe m.fl. 2014) är ett exempel på detta: författarna har hittat på en rad nya metoder för att passa ihop sekvenserna, dela upp upp dem och hantera mängden data. (Det är sällan i biologi som en får ihop en riktigt stor mängd data, men det här är ett sådant fall.) Både C. Titus Brown, som lett gruppen och Adina Chuang Howe, förstaförfattaren till artikeln har skrivit öppenhjärtiga bloggposter om hur artikeln kom till. Läs dem och titta bakom kulisserna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.